Повик за доставување кандидатури за членови на органите на Комората

Повик за доставување кандидатури за членови на органите на Комората

Прочитај повеќе

,,Има Решение“ кампањата на Министерството за правда за промоција на медијацијата како алтернативен начин за решавање на споровите

Има решение - кампањата на Министерството за правда за промоција на медијацијата како алтернативен начин за решавање на споровите

Прочитај повеќе

Младеновски: Медијацијата штеди и пари и време

Интервју за „Утрински брифинг“ на Претседателот на Комора на медијатори на Република Северна Македонија,м-р Славе Младеновски.

Прочитај повеќе

Перцепција на јавната администрација и приватниот сектор за медијацијата како начин за решавање на спорови во Република Северна Македонија

Извештај за перцепцијата на јавната администрација и приватниот сектор за медијацијата како начин за решавање на спорови во Република Северна Македонија.

Прочитај повеќе

Годишна конференција за медијација - МЕДИЈАТОРИТЕ СЕ ЛИДЕРИ ВО РЕГИОНОТ

На 9 јуни 2021 година преку ЗООМ платформата беше одржана годишната конференција „Медијација за нова култура во решавањето на споровите“, која се организираше во рамки на Проектот „Медијација без дилема“. Оваа конференција е една од повеќето активности што во наредните две години ги спроведуваат како партнери Институтот за европска политика (ЕПИ),

Прочитај повеќе