ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА - Тема - МЕДИЈАЦИЈАТА И БИЗНИСОТ – БИЗНИСОТ РАСТЕ АКО СПОРОТ СЕ РЕШИ БРЗО

МЕДИЈАЦИЈАТА И БИЗНИСОТ – БИЗНИСОТ РАСТЕ АКО СПОРОТ СЕ РЕШИ БРЗО

Прочитај повеќе

Kонференција со наслов „Нотарски денови“

На 19 и 20 октомври во Струга во организација на Нотарската Комора на Република Северна Македонија беше одржана конференција со наслов „Нотарски денови“ на која судии, професори и други говореа за прашања поврзани со нотарката работа.

Прочитај повеќе

Советување на тема „Медијација и Арбитража“

Медијаторите членови на Комората на медијатори, на покана на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев, во соработка со Европскиот институт за јавна администрација (ЕИПА), имаа прилика да учествуваат на советување на тема „Медијација и Арбитража“

Прочитај повеќе

Комората на медијатори на РСМ како нова членка на Сојузот на стопанските комори, активен учесник на средбата со Претседателот Пендаровски

Денес (22.07.2019) Комората на медијатори искористи уште една шанса за успешна промоција на медијацијата.

Прочитај повеќе

Нова активност на Комората за подобра промоција на медијацијата

По повод две години од основањето на Комората на медијатори во која членуваат лиценцираните медијатори, нова активност на Комората за подобра промоција на медијацијата

Прочитај повеќе