Тематска расправа „Медијацијата во системот на правда за децата“

Тематска расправа „Медијацијата во системот на правда за децата“

Прочитај повеќе

Информација на Нотарската Комора со осврт кон медијацијата

Информација на Нотарската Комора со осврт кон медијацијата

Прочитај повеќе

Комората на медијатори со свои претставници учествуваше на настанот Македонски квалитет 2019 на националните бренд амбасадори

Комората на медијатори со свои претставници учествуваше на настанот Македонски квалитет 2019 на националните бренд амбасадори, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија.

Прочитај повеќе

Медијацијата доби искрена поддршка од Претседателот на Република Северна Македонија г-дин Стево Пендаровски

Делегација на Комората на медијатори, предводена од претседателот м-р Славе Младеновски на 04.12.2019 година оствари работна средба со Претседателот на државата г-дин Стево Пендаровски

Прочитај повеќе

Со медијација брзо и успешно решавање на деловните спорови

Со Меморандум за соработка, Комората на медијатори ја зацврсти соработката со Академијата за судии и јавни обвинители на прес-конференцијата во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК). Меморандумот го потпишаа претседателот на Комората на медијатори, м-р Славе Младеновски и директорот на Академијата за судии и јавни обвинители,

Прочитај повеќе