ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА - Тема - МЕДИЈАЦИЈАТА И БИЗНИСОТ – БИЗНИСОТ РАСТЕ АКО СПОРОТ СЕ РЕШИ БРЗО

МЕДИЈАЦИЈАТА И БИЗНИСОТ – БИЗНИСОТ РАСТЕ АКО СПОРОТ СЕ РЕШИ БРЗО

Прочитај повеќе

Kонференција со наслов „Нотарски денови“

На 19 и 20 октомври во Струга во организација на Нотарската Комора на Република Северна Македонија беше одржана конференција со наслов „Нотарски денови“ на која судии, професори и други говореа за прашања поврзани со нотарката работа.

Прочитај повеќе

Младеновски: Медијацијата е дискретна и ја чува приватноста и добрите односи меѓу странките

Претседателот на Комора на медијатори на Република Северна Македонија, м-р Славе Младеновски, како пионер во процесот на медијација, во интервју за АКО.мк зборува за напорите таа да се доближи до бизнисот и другите странки во евентуален меѓусебен спор, нејзината исплатливост, компетентност, дискретност и ефикасност

Прочитај повеќе

INTERNATIONAL CONFLICT RESOLUTION DAY - МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРНО РЕШАВАЊЕ СПОРОВИ

Денес, 17.10.2019 година или третиот четврток во месец октомври, се одбележува меѓународниот ден на мирно решавање спорови.

Прочитај повеќе