Информација за донесена Уредба со законска сила во врска со примената на Законот за медијација

Во рамки на мерките за превенција и заштита од CОVID-19, Владата на РСМ донесе неколку Уредби со законска сила.

Ги информираме сите заинтересирани дека една од уредбите се однесува на одлагање на полагањето на медијаторскиот испит, со оглед на прогласената вонредна состојба на територијата на цела држава.